آشنایی با مساجد استانبول
TikAbzar.com
مسجد آبی بین سالهای ۱۶۰۹ و ۱۶۱۶ توسط معمار مهمت آقا تحت هدایت سلطان احمد ساخته شد . این به عنوان نمایش قدرت امپراتوری برای تکمیل تحویل ایاسوفیا طراحی شده است . با این حال چهار ستون پایه فیل را پشتیبانی می کند و گنبد مرکزی (۲۳٫۵ متر و ارتفاع ۴۳ متر) زیر چهار نیمه گنبد قرار دارد که تقریبا یک مربع شکل است.
این مسجد به نام “مسجد آبی” نامگذاری شده است، زیرا بیش از ۲۰۰۰۰ کاشی ساخته شده از سرامیک آبی رنگ با دست ساخته شده است که در داخل آن تزئین شده است و شامل بسیاری از گل های طلایی، گل رز، کریستال و طرح های لیلی است که با۲۶۰ پنجره به خوبی روشن شده است. در مور تور نوروز ۹۸ بیشتر بخوانید.
اگرچه یکی از محبوب ترین مناظر استانبول در تور نوروز ۹۸ است، در طول زمان نماز به گردشگران بسته است. به طور کلی ساعتهای بازبودن مسجد آبی ترکیه از ساعت ۹ صبح تا یک ساعت قبل از غروب هر روز، به استثنای ۹۰ دقیقه در هر زمان نماز و دو ساعت در نماز جمعه عصر است. توصیه می شود در هنگام بازدید احتیاط کنید، اگر چه شال و لباس های بیرونی در صورت لزوم در درب قرار می گیرند.
به گزارش سفر باتو ، مسجد (ساخته شده در سال های ۱۶-۱۶۰۹)، شاهکار معمار عثمان، محمد آقای صدفکار است. مسجد آبی در محل “کاخ بزرگ” بیزانس، در جنوب شرقی میدان اسب دوانی بنا شده است.
مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) با شش مناره و آبشاری از چند گنبد، همتایی ارزشمند برای ایا صوفیه که تنها به اندازه ی چند دقیقه پیاده روی به سمت شمال با مسجد آبی فاصله دارد، محسوب میشود. معمار مسجد آبی استانبول، محمد آقا ی صدفکار، قصد داشت با ساخت این بنا به همکارانش آنتمیوس ترالسی ( Anthemius of Tralles ) و ایسیدور میلتوسی ( Isidorus of Miletus )، معماران ایاصوفیه، که شاهکارشان را هزاران سال قبل تر از تولد محمد آقا بنا کرده بودند، ادای احترام کند. اهمیت تکمیل ساخت مسجد برای سلطان احمد آنقدر زیاد بود که گاها خودش در مراحل ساخت مشارکت داشت. متاسفانه احمد ۱ سال پس از تکمیل شاهکارش، در سن ۲۷ سالگی درگذشت؛ پیکر او در بیرون مسجد کنار همسر و سه پسرش خاکسپاری شد
مجتمع اولیه شامل یک مدرسه، بیمارستان، مسافرخانه، دبستان، بازار، عمارت و مقبره ی موسس مسجد بوده است؛ بیشتر این ساختمان ها در قرن ۱۹ تخریب شدند. یکی از برجسته ترین ویژگی های مسجد آبی که از دوردست نیز قابل مشاهده است شش مناره ی آن هستند. از آنجاییکه اکثر مساجد چهار، دو یا یک مناره دارند، این ویژگی مسجد آبی بسیار منحصر به فرد است. حکایت است که سلطان به معمارش دستور ساخت “مناره های طلایی ( altin )” را داده بود که معمار اشتباها “شش ( alti ) مناره” شنیده بود. به دلیل این ویژگی خاص، هرچه که بود، جنجالی به پا شد زیرا مسجد الحرام مکه نیز شش مناره داشت. در آخر سلطان با فرستادن معمارش به مکه جهت اضافه کردن مناره ی هفتم، مشکل را حل کرد. بیشتر بخوانید: آشنایی با دریاچه های چند مقصد محبوب گردشگران
مسجد سلطان سلیمان استانبول – مسجد سلیمانیه استانبول ترکیه
تور استانبول نوروز ۹۸ را از دست ندیهید. مسجد سلیمانیه دومین مسجد بزرگ استانبول و یکی از معروف ترین اماکن دیدنی استانبول است. مسجد سلیمانیه، این شاهکار معماری تاریخی در قرن ۱۶ ام توسط معمار معروف و توانمند عثمانی، معمار سنان ساخته شد. مسجد سلیمانیه به نام بزرگ ترین و مهم ترین پادشاه عثمانی، پادشاه سلیمان نام گذاری شد و مسجدی زیبا از مناره های بلند با معماری عثمانی و گنبدی بزرگ با معماری بیزانس کلیسای ایاصوفیا بنا شده است. مسجد سلیمانیه مسجدی بزرگ با ۴ مناره است و مقبره سلطان سلیمان، خرم همسر ایشان و معمار سنان هر سه در این مسجد قرار دارند.
مسجد اورتاکوی استانبول
مسجد اورتاکوی استانبول مسجدی زیباست که در قرن ۱۸ ام توسط آقا محمود، داماد وزیر بزرگ ابراهیم پاشا، بنا شد. اگرچه مسجدی کوچک است، اما در لیست مساجد زیبا و محبوب ترکیه قرار گرفته است. بیشتر توریستان تور ترکیه با شنیدن این مساحت نسبتا کوچک مسجد اورتاکوی بازدید از آن را به سفر بعد و بعد موکول می کنند که این اشتباهی رایج در طول سفر به استانبول است. مسجد اورتاکوی تنها کمی آنطرف پل بسفر قرار دارد و منظره این مسجد از تمامی مساجد ترکیه زیبا تر و نفس گیر تر است. نمایی از مسجد اورتاکوی با پشت زمینه ای از پل بسفر زاویه ایست که لنز دوربین عکاسان را جذب خود می کند. این منظره از استانبول درواقع تلفیقی از تاریخ ترکیه و شهر مدرن استانبول است که به نمایش می گذارد. به شما توصیه می کنیم تا از مسجد اورتاکوی در شب در تورهای نوروزی استانبول و نیز تور نوروز ۹۸ دیدن کنیدچرا که نورپردازی پل بسفر به زیبایی منظره افزوده است.
مسجد جدید استانبول – مسجد ینی جامی استانبول
مسجد جدید استانبول به دستور سلطان صفیه، همسر سلطان مراد سوم ساخته شد. برخلاف نام این مسجد، مسجد جدید یکی از مساجد قدیمی تاریخی استانبول است که تاریخ ساخت آن از سال ۱۵۹۷ آغاز شد و به دلیل مسائل سیاسی ساخت آن نیمه کاره رها شد. بنا ساخته شده ویران شد و به دلیل آتش سوزی که در سال ۱۶۶۰ رخ داد به شدت آسیب دید. سالها بعد معمار سلطنتی، معمار توانمند و مشهور مصطفی آقا پیشنهاد اتمام بنای مسجد را داد و در آخر در سال ۱۶۶۳ ساخت بنا به اتمام رسید و امروزه مسجد جدید یکی از مساجد مشهور استانبول و نمونه ای مشهور از سرامیک کاری ایزنیک عثمانی است، البته نمونه عالی از سرامیک های ایزنیک را می توان در مسجد رستم پاشا دید.
توجه : تمام حقوق مطالب برای تیک ابزار محفوظ می باشد.
- نویسنده : مدیریت سایت
- دیدگاه : zero